Krydret æble- og valnøddekage

En kage som bliver saftigere jo længere, den får lov at stå.
Krydret æble- og valnøddekage
Bedømmelse: (14vurderinger)

Ingredienser

  • 3 syrlige æbler i tern
  • 3 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
  • 3 æg
  • 2 dl Dansukker Brun Farin
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 1/2 dl solsikkeolie
  • 6 1/2 dl hvedemel
  • 1 1/2 tsk. bagepulver
  • 1 1/2 tsk. natron
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1/2 tsk. stødt ingefær
  • 1/2 tsk. flagesalt
  • 2 dl hakkede valnødder

Icing

  • 2 1/2 dl Dansukker Flormelis
  • 4 spsk. piskefløde
  • 1 dl friskost
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 spsk. vand (tilsæt mere om nødvendigt)

Sæt ovnen på 175 grader, og smør en sukkerkageform (2 liter).
Rør æbletern, sirup, æg, brun farin, vaniljesukker og olie sammen i en stor skål.
Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål, og rør dem derefter i æbleblandingen lidt ad gangen, til det bliver en jævn masse. Tilsæt valnødder.
Hæld dejen i formen, og bag midt i ovnen i 55-60 minutter. Tag ud af ovnen, og lad køle af.
Icing: Rør alle ingredienser sammen til en jævn masse i en foodprocessor. Tilsæt evt. mere vand, hvis massen bliver for tyk.
Fordel den over kagen, og lad den køle af i køleskabet i mindst 20 minutter inden servering.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker