Koldrørt saft

2 liter, 1,5 døgn
Koldrørt saft
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

1 1/2 kg jordbær eller hindbær
1 1/2 liter kogt, koldt vand
30 g vinsyre
600 g Dansukker Sukker per liter færdig saft
2 tsk. flydende atamon

Skyl og rens bærrene. Mos eller skær bærrene i skiver, og læg dem i en skål. Opløs vinsyren i vandet, og hæld det over bærrene. Dæk skålen til, og stil den koldt i 24 timer. Hæld blandingen op i et saftklæde, og lad saften dryppe af i 30 minutter. Mål saften, og tilsæt sukkeret. Skum og tilsæt atamon. Hæld saften i skoldede flasker, fyld flaskerne helt op. Luk flaskerne. Opbevares koldt. Hvis saften fryses, er det ikke nødvendigt at bruge konserveringsmiddel.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker