Kold laksetærte

ca. 8 portioner
Kold laksetærte
Bedømmelse: (31 vurderinger)

Ingredienser

  • 150 g revet mørkt rugbrød
  • 50 g revet Cheddar-ost
  • 75 g smeltet smør eller margarine

Fyld

  • 4 blade husblas
  • 3 dl cremefraiche
  • 2 dl kvark
  • 3 tsk. Dansukker Lys Sirup
  • 3-4 spsk. dijonsennep
  • 1 finthakket rødløg
  • 1 dl (20 g) finthakket dild
  • 200 g varmrøget laks i tern
  • Salt, peber

Pynt

  • Citron
  • Dild
  • Rejer
  • Ferskrøget laks

Bland rugbrød, ost og fedtstof sammen. Tryk blandingen ud i bunden og op ad kanterne på en form med aftagelig kant.

Læg husblassen i blød i rigeligt vand i 5 minutter. Bland de øvrige ingredienser sammen. Smelt husblassen i mikrobølgeovnen eller i en kasserolle på komfuret. Rør først et par spiseskeer af fyldet ud i den smeltede husblas, inden den røres ned i fyldet. Hæld fyldet på tærtebunden, og stil den i køleskabet i 4-5 timer. Pynt med citron, rejer og laks.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker