Knækbrød med frø og kerner

Knækbrød med frø og kerner
Bedømmelse: ( 0 vurderinger)

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 2 spsk. Dansukker Brun Farin
  • 1 1/2 tsk. salt
  • 4 dl hvedemel
  • 8 dl groft rugmel
  • 3/4 dl hørfrø
  • 3/4 dl sesamfrø
  • 3/4 dl solsikkekerner
  • 3/4 dl hirseflager

Opløs gæren i lunkent vand i en skål. Tilsæt farin, salt, hvedemel og groft rugmel. Ælt dejen godt sammen. Lad den hæve i 1 time. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den godt sammen. Del dejen i tre dele. Rul hver del ud med lidt rugmel, så den ikke klistrer til kagerullen. Når dejen er ca. 2 mm tyk, pensles den med vand og drysses med de forskellige frø og kerner. Rul frøene og kernerne ind i dejen, så de sidder godt fast. Skær dejen ud i små firkanter. Bages midt i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter. Lad knækbrødene køle af på en rist. Opbevares tørt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker