Kirsebærkage

ca. 8 stykker
Kirsebærkage
Bedømmelse: (126vurderinger)

Ingredienser

150 g blødt smør eller margarine
1 1/2 dl Dansukker Lyst Muscovadorørsukker
2 æg
1 1/2 dl hvedemel
1 dl kartoffelmel
2 spsk. vaniljesukker
1 1/2 tsk. bagepulver

Fyld
2 dl cremefraiche 38%
3 æg
1 dl Dansukker Sukker
250 g kirsebær, udkernede

Til formen
Smør eller margarine
1 dl finthakkede hasselnødder, kan udelades
1/2 dl Dansukker Rørsukker

Pynt
Dansukker Flormelis

Rør fedtstof og muscovadorørsukker luftigt. Tilsæt æggene. Rør de tørre ingredienser sammen, og vend dem i dejen. Smør en springform, ca. 24 cm i diameter. Bland nødder og rørsukker sammen, og drys det i formen. Fordel dejen i formen, og bag den midt i ovnen ved 200 °C i ca. 12 minutter. Pisk cremefraiche, æg og sukker sammen. Tilsæt kirsebærrene. Hæld massen op i den forbagte bund. Sænk ovntemperaturen til 175 °C, og lad kagen bage i yderligere ca. 40 minutter. Lad den afkøle i formen. Drys flormelis over inden servering. Server gerne en klat flødeskum til kagen.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker