Kaneltartelet

Kaneltartelet
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

Tartelet
3 dl hvedemel
0,3 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
170 g smør
2 æggeblommer
2,5 tsk kanel
2 knsp. salt
50 g marcipan

Bland det hele til en smidig dej, og lad den hvile i køleskab i ca. 1 time. Rul ud, og beklæd små forme. Bages ved 200 °C i ca. 10-12 minutter.

Karamelsauce
4 spsk. økologisk sukker
0,5 dl fløde
2 tsk vaniljesukker
35 g smør

Opvarm mælken i mikrobølgeovn. Smelt sukkeret i en kasserolle, til det er blevet gyldenbrunt. Kom forsigtigt fløden i under omrøring. Bland vaniljesukker og smør i til sidst.


Karamelliseret hybencreme
3 spsk. Dansukker Glukosesirup
2 dl økologisk sukker
1/2 dl vand
1,25 dl hybensuppepulver
2 dl kogende vand
0,5 dl creme fraiche
0,5 dl mascarponeost
1 dl fløde

Bland sukker, glukosesirup og vand i en kasserolle, og lad det koge, til det bliver gyldenbrunt. Hæld ud på et stykke bagepapir, eller helst en silikonemåtte, og lad det køle af. Kør derefter karamellen i en foodprocessor, til det er blevet til pulver. Bland vand og hybenpulver til suppe, og lad det køle af. Vend creme fraiche, mascarpone, flødeskum og til sidst karamelpulveret i.


Samling

Sprøjt karamelsauce i bunden af tarteletten. Gem lidt til toppen. Sprøjt derefter hybencremen i, gerne med en stjernetylle, så der opnås et pænere mønster. Pynt med tørrede hyben og citronmelisse.

Opskrift Lina Olsén