Kandiseret frugtskal

1 glas 50 minutter
Kandiseret frugtskal kan være lækkert som slik, men også en god måde at bruge tiloversbleven frugt på. Gem skallen fra diverse usprøjtede citrusfrugter, og brug dem til at lave disse søde lækkerier. Varier dine kandiserede frugtskaller efter eget valg og smag.
Kandiseret frugtskal
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  • 2-3 valgfri citrusfrugter, usprøjtede

Sukkerlage

  • 1 dl Dansukker Sukker
  • 1 1/2 dl vand
  • 1/2 dl Dansukker Lys Sirup

Pynt

  • Dansukker Sukker

Vask frugten grundigt i vand. Skær skallen i lange tynde bånd, undgå at få det hvide med, da det smager bittert. Skær derefter båndene i tynde strimler.

Fyld en gryde med vand, læg skallerne i, og bring i kog. Lad det koge i ca. 5 min utter, og si derefter vandet fra. Gentag processen en gang til.

Kog sukker, vand og sirup sammen til en lage i en tykbundet gryde. Tilsæt strimlerne af citrusskal, og lad det koge ved svag varme i ca. 15 minutter, eller til lagen er tyknet.

Tag kasserollen af varmen, og lad sirup pen afkøle. Tag strimlerne af citrusskal op, og vend dem i sukker, så de er helt dækkede af sukker.

Tips. Anvend den tiloversblevne lage fra citrusstrimlerne til drinks eller til at hælde over desserter.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker