Kæmpe eskimo med hjemmelavet solbærmarmelade

6 stk. kæmpe eskimo
Disse lækre kæmpe eskimoer lavet med en hjemmelavet solbær marmelade og dyppet i god mørk chokolade.
- Opskrift Nanna Broe
Kæmpe eskimo med hjemmelavet solbærmarmelade
Bedømmelse: (16vurderinger)

Ingredienser

    Solbærmarmelade

    • 50 g solbær
    • 50 g syltesukker fra Dansukker
    • Saft fra 1 lime

    Ismasse

    • 4 pasteuriserede æggeblommer
    • 90 g sukker
    • 2 tsk vaniljepasta
    • 3 dl sødmælk
    • 1,5 dl fløde (piskes og vendes i den kolde masse)

    Chokolade

    • 200 g Mørk chokolade
    • 100 g lys chokolade
    • 50 g hvid chokolade

    Solbærmarmelade
    1.    Kom solbær, syltesukker og limesaft i en gryde
    2.    Kog marmeladen i 20-30 minutter til sukkeret er opløst og bær bløde
    3.    Hæld kogende vand i de glas, hvor marmeladen skal i
    4.    Hæld marmeladen i det rengjorte glas og afkøl inden den skal anvendes til isen og formene

    Ismasse
    1.    Til ismassen piskes en luftig æggesnaps af æggeblommer, sukker og vaniljepasta
    2.    Imens opvarmes sødmælken
    3.    Når æggesnapsen er lys og luftig og mælken varm, hældes mælken i æggesnapsen under piskning
    4.    Pisk indtil æggesnaps og sødmælk er blandet
    5.    Kom nu massen tilbage i gryden og varm ismassen under konstant piskning, til den opnår 86 grader og er lettere tyknet (mål temperaturen løbende for at holde øje)
    6.    Kom den tykke, men stadig flydende, legerede ismasse i en beholder, og lad den køle helt ned (Evt. natten over på køl)
    7.    Efter køl piskes fløde til let flydende flødeskum
    8.    Flødeskummet vendes med ismassen
    9.    Kom den færdige ismasse i ismaskinen og lad den fryse til den er tyk og luftig (mit tog ca. 40 minutter)

    Samling af ismasse og solbærmarmelade
    1.    Kom ismassen i dine silikone isforme
    2.    Kom 1 tsk solbærmarmelade i ismassen og rør den lidt rundt (swirls)
    3.    Bank isformen let i bordet så lufthuller reduceres
    4.    Kom ispinde i formen
    5.    Kom isformen på frys i 3-4 timer til isene har sat sig helt

    Chokoladeovertræk
    1.    Smelt de tre chokolader og bland dem skiftevis, så de opnår et let stribet mønster
    2.    Befri isen fra silikoneformen og dyp den i chokoladen
    3.    Placer dem på bagepapir til chokoladen har sat sig, og læg den derefter tilbage på frys
    4.    Gentag med resten