Julekrans med chokolade og kanel

2 kranse

Vurdering (77 stk)

Ingredienser

3 dl mælk
50 g gær
1/2 dl Dansukker Sukker
1 æg
1 1/2 tsk. salt
8-10 dl hvedemel med ekstra højt proteinindhold
100 g blødt smør

Fyld
200 g blødt smør
100 g hakket chokolade
100 g finthakkede hasselnødder
1/2 dl Dansukker Brun farin 
2 tsk. stødt kanel
1/2 tsk. stødt kardemomme
2 spsk. vaniljesukker
1/2 tsk. flagesalt

Pensling og pynt
1 sammenpisket æg
Dansukker Perlesukker eller Rørsukker

Instruktioner

Mælken opvarmes til 37 °C. Gæren smuldres i en skål. Mælken hældes i. Rør, til gæren er opløst.

Tilsæt sukker, æg og salt under omrøring. Hæld forsigtigt melet i, og kom derefter smørret i. Ælt dejen i 5-10 minutter, så den bliver smidig og en smule klæbrig. Dæk skålen til. Lad dejen hæve i 1 time.

Sæt ovnen på 175 °C. Bland alle ingredienserne til fyldet.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i to stykker, og rul hvert stykke ud til et rektangel på ca. 18 x 13 cm. Kom fyldet ud på dejen - efterlad en lille kant rundt om.

Rul hvert rektangel til en rulle, og læg den på en plade med bagepapir. Klip kransene på skrå, næsten helt igennem med 1 cm mellemrum, og bøj hvert andet stykke op.

Lad hæve i 30 minutter. Pensl med sammenpisket æg, og drys med perlesukker eller rørsukker.

Bag kransene midt i ovnen ca. 20 minutter.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.