Ingredienser
æbler
svesker
salt og peber
3 dl vand
Instruktioner
Rens en frisk and på 3,5 kg, fyld den med æbler og svesker og gnid den godt med salt og peber. Læg anden med brystet nedad i bradepanden.
Læg indmaden ved, hæld 3 dl vand ved og sæt den i ovnen i en time ved 160 grader varmluft eller 170 grader i alm. ovn.
Vend anden, læg den på stegeristen med bradepanden under og fortsæt stegningen i yderligere to timer. Dryp anden hver halve time med væske fra bradepanden.
Tag anden ud af ovnen og sæt den til hvile mindst tre timer. Hæld skyen i en smal plastbeholder og sæt den på køl.
Parter anden og læg stykkerne på risten i bradepanden. Skær brysterne af langs med brystbenet og del dem i tre stykker hver. Skær vingerne af. Skær lårene af og del dem i over- og underlår.
Læg æblerne, sveskerne samt indmaden i bradepanden. Sæt det i ovnen på 200 grader i 20 min. og server.
Gammeldags brun sovs
Skrab fedtet af stegeskyen, som hældes i en gryde. Kog den ind med piskefløde og evt. lidt ekstra andefond. Smag til med salt og peber og farv med lidt kulør. Sovsen er nu færdig og skal bare varmes før servering.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Få mere smag med sukker i det salte køkken
Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.
Påskelækkerier
Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.
Sprøde og lækre vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.
Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Dejlig chokolade
Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.