Jitterbuggere – småkage med marengs, mørdej og bærkompot

ca. 20 småkager ca 1 time + køletid for kompotten
Jitterbuggere er en traditionel småkage med lækkert marengsfyld. Gør jitterbuggerne ekstra lækre med en smagfuld jordbær- og rabarberkompot. Velbekomme!
Jitterbuggere – småkage med marengs, mørdej og bærkompot
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Jordbær- og rabarberkompot

    • 50 g jordbær
    • 50 g rabarber
    • 1/2 dl Dansukker Syltesukker

    Dej

    • 2 dl hvedemel
    • 1/2 dl Dansukker Flormelis
    • 100 g smør, stuetemperatur
    • 1 æggeblomme

    Marengsdej

    • 1 æggehvide
    • 1 dl Dansukker Bagesukker

    Skyl og rens jordbær og rabarber. Skær dem i mindre stykker, og bland dem med syltesukkeret i en gryde. Kog dem i ca. 4 minutter. Blend blandingen, og stil den i køleskabet i mindst 1 time.

    Bland mel og flormelis i en skål. Tilsæt smørret i mindre stykker, og smuldr det med en gaffel. Tilsæt æggeblommen, og arbejd hurtigt det hele sammen til en dej. Tildæk dejen med husholdningsfilm, og lad den hvile mindst 30 minutter i køleskab.

    Pisk æggehviden til et fast skum i en skål og tilsæt bagesukkeret efter et stykke tid under  stadig piskning. Marengsdejen skal være helt fast.

    Rul dejen ud til et rektangel på ca. 40 x 20 cm. Smør jordbær- og rabarberkompotten ud på dejen, og kom derefter marengsmassen ovenpå. Rul dejen sammen, og læg rullen i fryseren i ca. 30 minutter, så den bliver helt kold.

    Forvarm imens ovnen til 150°C. Skær rullen i godt 1-2 cm tykke skiver, og læg jitterbuggerne på en bageplade beklædt med bagepapir.

    Bag jitterbuggerne midt i ovnen i ca. 20 minutter.

    Tip! Brug kompot, syltetøj eller marmelade efter eget valg.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker