Jitterbuggere - Opskrifter

Jitterbuggere

ca. 35 stykker
Jitterbuggere
Bedømmelse: (26vurderinger)

Ingredienser

Dej
2 dl hvedemel
1/2 dl. Dansukker Flormelis
100 g smør
1 æggeblomme

Marengsdej
1 æggehvide
1 dl Dansukker Sukker, Dansukker Rørsukker eller Dansukker Brun Farin

Bland mel og flormelis i en skål. Tilsæt smørret skåret i små stykker og fordel det med en gaffel. Tilsæt æggeblommen og ælt det sammen. Stil i køleskab i mindst 1/2 time.

Pisk æggehviden til fast skum. Vend sukkeret i .

Rul dejen ud til en plade ca. 50 x 30 cm. Bred marengsdejen over. Rul det sammen og stil i fryseren i ca. 1/2 time, så dejen bliver rigtig kold. Varm ovnen til 150° C. Skær rullen i 1-2 cm tykke skiver og læg dem på en plade med bagepapir. Bag dem midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Marengsdejen kan smages til med 2 tsk. kanel eller 2 spsk. kakao, eller revet skal fra 1/2 citron eller 1/2 g safran.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;