Is á la Mozart

6 portioner
Is á la Mozart
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

3 æggeblommer
3/4 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. vaniljesukker
3 dl piskefløde
1/4 dl Dansukker Glukosesirup

Fyld
250 g blød nougat
12 kirsebær

Pynt
100 g mørk chokolade af god kvalitet

Sauce
250 g kirsebær, udkernede
1 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 kanelstang
1 spsk. vaniljesukker

Pisk æggeblommer, vaniljesukker og flormelis, til det er luftigt. Pisk fløden og siruppen til et fast skum, og vend det ned i æggemassen. Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld den i en form, som stilles i fryseren i mindst 4 timer. Rør gerne et par gange i isen under indfrysningen.

Fordel tre fjerdedele af isen i seks glas, og tryk isen op ad kanterne. Tryk et mindre glas ned i hvert glas med is, og stil dem i fryseren.

Smelt nougaten over vandbad eller i mikrobølgeovn ved lav effekt. Tag isen ud af fryseren, og fjern de mindre glas. Dæk isen med den smeltede nougat. Læg to kirsebær i hvert glas. Dæk med den resterende is, og sæt glassene i fryseren igen.

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovn ved lav effekt. Tag glassene med is ud af fryseren, dyp dem hurtigt i varmt vand, og tag isen ud af glassene. Stil dem tilbage i fryseren i 10 minutter, inden den smeltede chokolade fordeles over isen med en ske. Sæt isene tilbage i fryseren indtil servering.

Bland ingredienserne til saucen i en kasserolle, og lad det simre under låg i 10 minutter. Tag kanelstangen op. Server saucen til isen. Pynt gerne med friske kirsebær.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker