Ingredienser
3 æggeblommer
3/4 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. vaniljesukker
3 dl piskefløde
1/4 dl Dansukker Glukosesirup
Fyld
250 g blød nougat
12 kirsebær
Pynt
100 g mørk chokolade af god kvalitet
Sauce
250 g kirsebær, udkernede
1 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 kanelstang
1 spsk. vaniljesukker
Instruktioner
Pisk æggeblommer, vaniljesukker og flormelis, til det er luftigt. Pisk fløden og siruppen til et fast skum, og vend det ned i æggemassen. Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld den i en form, som stilles i fryseren i mindst 4 timer. Rør gerne et par gange i isen under indfrysningen.
Fordel tre fjerdedele af isen i seks glas, og tryk isen op ad kanterne. Tryk et mindre glas ned i hvert glas med is, og stil dem i fryseren.
Smelt nougaten over vandbad eller i mikrobølgeovn ved lav effekt. Tag isen ud af fryseren, og fjern de mindre glas. Dæk isen med den smeltede nougat. Læg to kirsebær i hvert glas. Dæk med den resterende is, og sæt glassene i fryseren igen.
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovn ved lav effekt. Tag glassene med is ud af fryseren, dyp dem hurtigt i varmt vand, og tag isen ud af glassene. Stil dem tilbage i fryseren i 10 minutter, inden den smeltede chokolade fordeles over isen med en ske. Sæt isene tilbage i fryseren indtil servering.
Bland ingredienserne til saucen i en kasserolle, og lad det simre under låg i 10 minutter. Tag kanelstangen op. Server saucen til isen. Pynt gerne med friske kirsebær.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Få mere smag med sukker i det salte køkken
Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.
Påskelækkerier
Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.
Sprøde og lækre vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.
Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Dejlig chokolade
Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.