Is á la Mozart

6 portioner

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

3 æggeblommer
3/4 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. vaniljesukker
3 dl piskefløde
1/4 dl Dansukker Glukosesirup

Fyld
250 g blød nougat
12 kirsebær

Pynt
100 g mørk chokolade af god kvalitet

Sauce
250 g kirsebær, udkernede
1 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 kanelstang
1 spsk. vaniljesukker

Instruktioner

Pisk æggeblommer, vaniljesukker og flormelis, til det er luftigt. Pisk fløden og siruppen til et fast skum, og vend det ned i æggemassen. Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld den i en form, som stilles i fryseren i mindst 4 timer. Rør gerne et par gange i isen under indfrysningen.

Fordel tre fjerdedele af isen i seks glas, og tryk isen op ad kanterne. Tryk et mindre glas ned i hvert glas med is, og stil dem i fryseren.

Smelt nougaten over vandbad eller i mikrobølgeovn ved lav effekt. Tag isen ud af fryseren, og fjern de mindre glas. Dæk isen med den smeltede nougat. Læg to kirsebær i hvert glas. Dæk med den resterende is, og sæt glassene i fryseren igen.

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovn ved lav effekt. Tag glassene med is ud af fryseren, dyp dem hurtigt i varmt vand, og tag isen ud af glassene. Stil dem tilbage i fryseren i 10 minutter, inden den smeltede chokolade fordeles over isen med en ske. Sæt isene tilbage i fryseren indtil servering.

Bland ingredienserne til saucen i en kasserolle, og lad det simre under låg i 10 minutter. Tag kanelstangen op. Server saucen til isen. Pynt gerne med friske kirsebær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Rocky road i påskeudgave

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.