Ingefærsmåkager

Cirka 20 stykker 50 minutter + en nat i køleskabet
Ingefærsmåkager
Bedømmelse: (6vurderinger)

Ingredienser

  • 200 g blødt smør
  • 1 1/2 dl Dansukker Rørsukker
  • 1 spsk. Dansukker Lys Sirup
  • 1/2 dl mandler
  • 1/2 dl hasselnødder
  • 75 g chokolade
  • 5 dl hvedemel
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 1/2 tsk. stødt ingefær

Pisk smør, sukker og sirup sammen.

Hak mandler, hasselnødder og chokolade, og hæld det i smørblandingen.

Bland hvedemel, natron, vaniljesukker og ingefær i en skål, og vend det i. Ælt det sammen til en smidig dej.

Form dejen til to stænger, cirka 4-5 cm tykke. Pak stængerne ind i plastfolie, og lad dem hvile koldt natten over.

Sæt ovnen på 175 °C.

Skær stængerne i skiver på cirka 1 cm tykkelse, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bages i cirka 10-12 minutter.


Tip

Kage på glas. Kom ingredienserne i et glas, og giv dem som gave som en kage, der skal bages!

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker