Hvid chokoladecreme med balsamicojordbær

6 portioner
Hvid chokoladecreme med balsamicojordbær
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

3 dl piskefløde
6 kviste basilikum
300 g hvid chokolade i mindre stykker
1/2 dl Dansukker Flormelis
1/2 dl Dansukker Brun Farin
2 spsk. balsamicovineddike
2 spsk. vand
1/2 liter jordbær
Basilikumblade

Bland fløde og basilikum i en gryde, og lad det simre i 5 minutter. Tag gryden af varmen, og lad det stå i 15 minutter. Fjern basilikumstilkene. Kog fløden op igen, tilsæt chokolade og flormelis, og lad det simre under omrøring, til chokoladen er smeltet. Stil blandingen i køleskabet, til den er kølet af. Pisk blandingen op med en elpisker, fordel den i portionsglas, og stil dem i køleskab ind til servering.

Rens jordbærrene, og halver dem. Læg dem i en skål. Bland farin, vineddike og vand i en gryde, og bring det i kog. Hæld det over jordbærrene, og rør rundt. Lad dem stå og trække i ca. 30 minutter. Pynt cremen med et basilikumblad, og server jordbærrene til.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker