Hindbærtærte-is

ca. 6 portioner 1 time + 5 timer i fryseren
Findes der noget bedre end en sorbet om sommeren? Gør din hindbærsorbet ekstra lækker med smuldretærte, og få en herlig smag af hindbærtærte! Vidunderligt lækkert.
Hindbærtærte-is
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Smuldredej

    • 50 g smør, stuetempereret
    • 2 spsk. Dansukker Brun Farin
    • 1 spsk. Dansukker Lys Sirup
    • 3/4 dl hvedemel
    • 1 dl havregryn
    • flagesalt

    Hindbæris

    • 400 g hindbær (ca 2 dl puré)
    • 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
    • 4 æggeblommer
    • 1/2 dl Dansukker Økologisk Rørsukker
    • 2 dl mælk
    • 1 1/2 dl piskefløde
    • 1 dl Dansukker Glukosesirup

    Forvarm ovnen til 150 °C.

    Bland alle ingredienserne til smuldredejen sammen i en skål, og fordel dejen på en bageplade med bagepapir. Bag midt i ovnen i ca. 20 minutter.

    Lav isen. Skyl hindbærrene, og giv dem et opkog sammen med siruppen i en gryde. Hæld blandingen gennem en finmasket si, så kun puréen er tilbage i en skål. Stil blandingen til side.

    Pisk æggeblommer og rørsukker sammen i en skål. Giv mælk, fløde og glukosesirup et opkog i en gryde. Pisk æggeblandingen ned i den varme mælkeblanding, og tilsæt hindbærpuréen. Sigt blandingen gennem en finmasket si. Lad blandingen køle af.

    Kør blandingen til is i en ismaskine, eller stil den i fryseren i mindst 5 timer. Rør rundt med jævne mellemrum. Når isen er næsten frossen, tilsæt da smuldredejen og rør rundt.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker