Gullans luksusæblekage

Bag Gullans-luksusæblekage. Smagene i denne æblekage er dejlige med lyst muscovadosukker, Calvados, kardemomme og hasselnødder. Bag og nyd den!

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

3 mellemstore æbler
1/2 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1/2 dl calvados
3 spsk. kokosmel

2 æg
2 dl Dansukker Sukker

1 tsk. hele kardemommefrø (knuses)

2 1/2 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
75 g smør (smeltet)
1 dl væske – mælk, fløde, vand, calvados
Kokosmel til formen

Topping
50 g smør
2 spsk. Dansukker Sukker
2 spsk. Dansukker Lys Muscovadorørsukker
2 dl havregryn
1 dl grofthakkede hasselnødder
1/2 tsk. hele kardemommefrø (knuses)

Form: rund springform på ca. 1 1/2 liter.
Bagetid: 175 °C i ca. 35-40 min. på ovnens nederste rille.

Instruktioner

Bland calavados med muscovadorørsukkeret og kokosflagerne i en skål med låg.
Skræl og skær æblerne i tynde både, og læg dem i skålen. Sæt låget på, ryst skålen, og lad æblerne stå og trække. Gerne mindst en time.

Forbered imens toppingen til kagen.
Smelt smørret i en gryde med en stor åbning eller en stegepande, og lad det blive lysebrunt. Tilsæt sukker, havregryn og nødder, og rist det hele under omrøring, til det har en fin lysebrun farve. Tilsæt kardemomme, og lad blandingen køle af.

Pisk æg og sukker luftigt. Tilsæt kardemomme.
Bland mel og bagepulver, og rør det i dejen sammen med væsken (hæld calvadosen fra marinaden, og anvend den som en del af væsken) og det smeltede smør.

Hæld dejen op i en form, der er smurt og drysset med kokosmel. Bred 2/3 af toppingen ud over dejen i formen, og tryk derefter alle æblebådene ned i dejen. Fordel til sidst resten af toppingen over, og bag kagen nederst i ovnen i ca. 35-40 minutter. Serveres varm eller kold med vaniljesauce.

Opskrift Gunilla Falck, Gråbo, Sverige

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.