Ingredienser
Tærtedej
150 g revne, kogte kartofler
2 dl majsstivelse
1 dl hirseflager
1 dl Dansukker Rørsukker
3/4 dl flydende margarine
Fyld
2 æg
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 1/2 dl kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 dl tyrkisk yoghurt
300 g friske eller konserverede abrikoser
Tilbehør
3 dl piskefløde
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. Dansukker Flormelis
Instruktioner
Bland ingredienserne til dejen. Tryk dejen ud i en smurt tærteform, ca. 25 cm i diameter. Del æggene i blommer og hvider i to forskellige skåle. Pisk æggeblommerne sammen med sukkeret. Tilsæt kartoffelmel, bagepulver, vaniljesukker og yoghurt. Pisk æggehviderne til et fast skum, og vend dem i æggemassen. Hæld dejen op i formen. Tryk de udkernede abrikoser ned i dejen. Bages midt i ovnen ved 200° i ca. 35 minutter. Pisk fløden med vaniljesukker og flormelis, sæt den i køleskabet. Server tærten lun med den piskede fløde til.
Abrikoserne kan erstattes af andre frugter eller bær.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Få mere smag med sukker i det salte køkken
Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.
Påskelækkerier
Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.
Sprøde og lækre vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.
Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Dejlig chokolade
Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.