Glutenfri abrikostærte

ca. 8 portioner
Glutenfri abrikostærte
Bedømmelse: (4vurderinger)

Ingredienser

Tærtedej
150 g revne, kogte kartofler
2 dl majsstivelse
1 dl hirseflager
1 dl Dansukker Rørsukker
3/4 dl flydende margarine

Fyld
2 æg
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 1/2 dl kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 dl tyrkisk yoghurt
300 g friske eller konserverede abrikoser

Tilbehør
3 dl piskefløde
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. flormelis 

Bland ingredienserne til dejen. Tryk dejen ud i en smurt tærteform, ca. 25 cm i diameter. Del æggene i blommer og hvider i to forskellige skåle. Pisk æggeblommerne sammen med sukkeret. Tilsæt kartoffelmel, bagepulver, vaniljesukker og yoghurt. Pisk æggehviderne til et fast skum, og vend dem i æggemassen. Hæld dejen op i formen. Tryk de udkernede abrikoser ned i dejen. Bages midt i ovnen ved 200° i ca. 35 minutter. Pisk fløden med vaniljesukker og flormelis, sæt den i køleskabet. Server tærten lun med den piskede fløde til.

Abrikoserne kan erstattes af andre frugter eller bær.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker