Glace au four med pistacie- og passionsis

8 portioner 1,5 time + 5 timer i fryseren
Glace au four er en fransk dessert med en festlig blanding af is, tærtebund og marengs. Vores udgave af Glace au four indeholder pistacie- og passionsis og har en bund af svampet chokoladekage.
Glace au four med pistacie- og passionsis
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Pistacie- og passionsis

    • 8 pasteuriserede æggeblommer
    • 2 dl Dansukker Sukker
    • 4 dl mælk
    • 3 dl piskefløde
    • 2 dl Dansukker Glukosesirup

    Smagsvarianter

    • 100 g pistacienødder, uden skal
    • 5 stk. passionsfrugter, med kerner

    Svampet chokoladekagebund

    • 50 g smør
    • 1 dl Dansukker Rørsukker
    • 1 æg
    • 1/2 dl hvedemel
    • 2 spsk. kakao
    • En smule salt

    Marengs

    • 3 æggehvider
    • 1 dl Dansukker Bagesukker
    • Nogle dråber citronsaft

    Begynd med isen. Pisk æggeblommer og sukker luftigt i en skål. Bring mælk, fløde og glukosesirup i kog i en gryde. Pisk æggemassen i mælkeblandingen.

    Si igennem en finmasket si, og fordel lige meget iscreme i to skåle. Tilsæt blendede pistacienødder i den ene skål og frugtkødet fra passionsfrugterne i den anden.

    Kør blandingerne i en ismaskine en ad gangen, eller dæk skålene (ca. 1,5 l) med husholdningsfilm, og stil dem i fryseren i ca. 5 timer. Rør rundt med jævne mellemrum.

    Forvarm ovnen til 175°C, og lav den svampede chokoladekage.

    Smelt smørret i en gryde og køl det let af, og tilsæt de øvrige ingredienser. Bland godt.

    Hæld dejen op i en smurt springform, ca. 18 cm. Bag midt i ovnen i 7-8 minutter. Lad kagen køle af på en rist.

    Inden servering: Forvarm ovnen til 250°C grill, benyt grillfunktion. Tag isen ud, og læg kagen på et fint ovnfast fad. Pisk æggehviderne og halvdelen af sukkeret i en skål i nogle minutter. Tilsæt resten af sukkeret og citronen. Pisk til en fast marengs.

    Fordel passionsisen midt på kagen, og dæk med pistacieisen. Dæk isen med marengs og stil kagen i ovnen i ca. 2-4 minutter, til marengsen har fået farve. Servér med det samme.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker