Gelékonfekt

ca. 40 stk.
Gelékonfekt
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

5 dl hindbær
3 dl vand
1 dl (140 g) Dansukker Glukosesirup
1 1/4 dl Dansukker Sukker
6 blade husblas
Dansukker Sukker til at dyppe konfekten i
Olie til formene 

Læg hindbærrene i en kasserolle, og hæld vandet over. Lad dem simre under låg i 10 minutter. Si hindbærrene fra. Hæld hindbærvandet tilbage i kasserollen, og tilsæt glukosesirup og sukker. Lad det koge ved svag varme, til massen har nået en temperatur på 122 °C. Læg husblassen i blød i rigeligt vand i 5 minutter. Tilsæt husblassen til den færdigkogte masse, og rør omhyggeligt rundt. Lad massen afkøle til 70 °C. Pensl isterningeforme eller konfektforme med olie, og hæld derefter den afkølede masse i. Lad konfekten stivne ved rumtemperatur. Sæt derefter formene i fryseren i et par timer, da det så bliver lettere at få konfektstykkerne ud af dem. Dyp konfektstykkerne i sukker, så klæber de ikke så let til hinanden. Opbevares tørt i en beholder med låg.

Tip
Hindbærrene kan erstattes af andre bær som f.eks. stikkelsbær, blåbær eller kirsebær. 

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker