Fyldte chokoladepandekager med marinerede jordbær

4 personer
Fyldte chokoladepandekager med marinerede jordbær
Bedømmelse: (9vurderinger)

Ingredienser

3/4 dl hvedemel
1 spsk Brun Farin
2 tsk kakao
1 1/2 dl mælk
1 æg
fedtstof til stegning

Jordbær
1 l jordbær
1/2 dl Grand Marnier eller anden appelsinlikør

Fyld
1 spsk smør eller margarine
1/2 dl hvedemel
3/4 dl Sukker
1 1/2 dl kaffefløde
1 æggeblomme (pasteuriserede)
2 æggehvider (pasteuriserede)
1 tsk Vaniljesukker

Flormelis til pynt

1. Sigt mel, farin og kakao i en skål. Pisk mælk og derefter ægget i. Stilles i køleskab i 30 minutter.

2. Steg fire pandekager.

3. Nip og skyl jordbærrene, og skær dem i skiver. Læg dem i en skål, og hæld likøren over. Stilles i køleskab i nogle timer.

Fyld:
1. Smelt fedtstoffet i en kasserolle. Tilsæt mel, og rør det godt. Tilsæt sukker og fløde. Kom æggeblommerne i. Lad det køle af.

2. Pisk æggehviderne stive med Vaniljesukker. Vend forsigtigt hviderne i cremen. Hertil kan alt tilberedes i forvejen.

Inden serveringen stilles ovnen på 175°. Smør en bradepande med lidt fedtstof. Læg pandekagerne i bradepanden, og fordel fyldet ovenpå. Fold pandekagerne sammen, og stil dem i ovnen i ca. 8 minutter.

Fordel jordbærrene på fire tallerkener, og læg forsigtigt de fire bagte pandekager på. Drysses med sigtet flormelis.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker