Frugtkage

Klassisk, saftig julekage fyldt med frugt og sprøde nødder.
Frugtkage
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  • 250 g (4 dl) rosiner
  • 10 tørrede figner
  • 10 tørrede abrikoser
  • 1 1/2 dl cognac eller appelsinjuice
  • 250 g smør
  • 1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
  • 4 æg
  • 4 dl hvedemel
  • 1 dl hele mandler
  • 1 dl hele hasselnødder
  • 2 tsk. bagepulver
  • Smør og rasp til formen

Skær frugterne i stykker, bland dem med cognac eller juice i en skål, og lad det trække en time.
Smør en aflang bageform (2 liter), og drys med rasp. Sæt ovnen på 175 grader.
Rør smør og brun farin blødt. Tilsæt æg, et ad gangen. Tilsæt halvdelen af melet, halvdelen af
frugtblandingen og derefter de øvrige ingredienser. Bland godt.
Hæld dejen i formen, og bag midt i ovnen i ca. 1 1/2 time. Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, inden den tages ud.
Drys flormelis over, og server frugtkagen i tynde skiver, gerne med et glas sherry til.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker