Frugtbrød

Et lidt sødt brød, som smager fortræffeligt med stærk ost og marinerede figner.

1 stk

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

3 dl mælk eller vand
50 g gær
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 dl flydende margarine
1 tsk salt
1 spsk tørret stødt pomerans eller hakket appelsinskal usprøjtet
250 g tørret frugt, f.eks. figner, abrikoser, tranebær og rosiner
2 dl grahamsmel
6-7 dl hvedemel

Instruktioner

Et lidt sødt brød, som smager fortræffeligt med stærk ost og marinerede figner.

Varm mælken/vandet til ca. 35 °C. Smuldr gæren i en skål, og tilsæt den varme væske. Bland sirup, margarine, salt og pomeransskal i. Hak den tørrede frugt i små stykker, og bland det i dejen sammen med grahamsmel. Ælt melet i lidt efter lidt, til dejen slipper. Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter. drys lidt mel på bordet, og ælt dejen smidig. Form den til et brød, som lægges på bageplade med bagepapir.

Lad brødet hæve 30 minutter. Sæt ovnen på 200 °C, og bag brødet på nederste rille i ca. 45 minutter. Læg et stykke folie over brødet efter halvdelen af bagetiden, så brødet ikke bliver for mørkt. Pensl brødet med vand, når det er færdigbagt, og lad det afkøle tildækket på en rist.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Rocky road i påskeudgave

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.