Ingredienser
3 dl mælk eller vand
50 g gær
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 dl flydende margarine
1 tsk salt
1 spsk tørret stødt pomerans eller hakket appelsinskal usprøjtet
250 g tørret frugt, f.eks. figner, abrikoser, tranebær og rosiner
2 dl grahamsmel
6-7 dl hvedemel
Instruktioner
Et lidt sødt brød, som smager fortræffeligt med stærk ost og marinerede figner.
Varm mælken/vandet til ca. 35 °C. Smuldr gæren i en skål, og tilsæt den varme væske. Bland sirup, margarine, salt og pomeransskal i. Hak den tørrede frugt i små stykker, og bland det i dejen sammen med grahamsmel. Ælt melet i lidt efter lidt, til dejen slipper. Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter. drys lidt mel på bordet, og ælt dejen smidig. Form den til et brød, som lægges på bageplade med bagepapir.
Lad brødet hæve 30 minutter. Sæt ovnen på 200 °C, og bag brødet på nederste rille i ca. 45 minutter. Læg et stykke folie over brødet efter halvdelen af bagetiden, så brødet ikke bliver for mørkt. Pensl brødet med vand, når det er færdigbagt, og lad det afkøle tildækket på en rist.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Få mere smag med sukker i det salte køkken
Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.
Påskelækkerier
Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.
Sprøde og lækre vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.
Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Dejlig chokolade
Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.