Ferskner på marcipanbund med champagnesauce

8 portioner
Ferskner på marcipanbund med  champagnesauce
Bedømmelse: (1vurderinger)

Ingredienser

150 g revet marcipan
2 æg
100 g blød nougat
4 halve ferskner

Sauce
2 dl tør, mousserende hvidvin
1 tsk. maizenamel
1/2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
1 + 1 dl piskefløde
50 g smør

Pynt
150 g frosne hindbær
1 dl vand  

1/2 dl Dansukker Flormelis

Pisk marcipan og æg til en jævn masse med en håndmikser eller i en blender. Fordel dejen i 8 smurte portionsforme. Bag bundene nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 15 minutter. Vend dem ud på et stykke bagepapir. Fordel nougaten på de varme bunde.

Bland vin, maizena, sukker, glukose og en deciliter fløde i en kasserolle, og lad det koge op under omrøring. Tilsæt smørret, og rør, indtil det er smeltet. Lad det køle af. Pisk den resterende fløde, og vend den ned i den kolde sauce.

Bland hindbær, vand og flormelis i en kasserolle. Kog op, og lad det koge i et halvt minut. Lad det køle af. Læg en halv fersken på hver bund, som sættes på asietter. Pynt med hindbærsaucen, og server ”champagnesaucen” til.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker