Ferskentærte

6 portioner
Ferskentærte
Bedømmelse: (10vurderinger)

Ingredienser

Dej
3 dl hvedemel
1 spsk. Dansukker Brun Farin
150 g smør eller margarine
1 æg

Fyld
2 æg
250 g kvark
2 spsk. kartoffelmel
3/4 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. Dansukker Vaniljesukker med ægte vanilje
1/2 dl Dansukker Sukker
6 halve ferskner

Kom mel og sukker i en skål sammen med det køleskabskolde fedtstof skåret i små stykker. Fordel fedtstoffet fint i melet, til det bliver til en smuldret masse. Tilsæt æg, og ælt det sammen til en dej. Tryk dejen ud i en tærteform, ca. 25 cm i diameter. Stil den i køleskabet i mindst 30 minutter. Prik bunden med en gaffel. Forbag tærtebunden ved 200° i 10 minutter.

Udstik hjerter af de halve ferskner ved hjælp af en form. Skær den overskydende dej i små stykker.

Del ægget i blomme og hvide. Bland æggeblommerne med kvark, kartoffelmel, flormelis, vaniljesukker og hakket fersken. Pisk æggehviderne og sukkeret til fast skum, og vend dem i dejen. Hæld dejen op i formen. Bages midt i ovnen ved 200° i ca. 15 minutter. Læg ferskenhjerterne oven på fyldet.

Drys lidt flormelis over inden servering. Serveres lunken eller kold, eventuelt med en klat flødeskum eller creme fraiche.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker