Fastelavnsboller - lidt sundere

25 stk.
Fastelavnsboller - lidt sundere
Bedømmelse: (1vurderinger)

Ingredienser

50 g gær
4 dl lunken mælk
100 g flydende margarine
1 dl kvark
1 æg
1/2 tsk salt
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk kardemomme
ca. 12 dl hvedemel
1 tsk bagepulver

Fyld
1 dl kvark
3 dl fast æblemos
2 spsk Dansukker Brun Farin
1 tsk kanel

Pensling
æg

Glasur
1 3/4 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. kakao
2-3 tsk vand

Smuldr gæren i en skål. Tilsæt mælk, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt æg, kvark, margarine, sukker, salt og kardemomme.

Bland bagepulveret og halvdelen af melet, og bland det i dejen. Tilsæt gradvis mere mel, til dejen slipper skålens kanter. Lad den hæve under et viskestykke i 30 minutter.

Bland ingredienserne til fyldet.

Rul dejen ud til en tynd plade, som skæres i 25 firkanter. Læg en skefuld fyld på hver firkant. Fold hjørnerne omkring fyldet, og læg bollerne på bageplader med sammenføjningen nedad. Lad dem hæve under et viskestykke i 30 minutter. Tænd for ovnen på 225-250 °C.

Bages midt i ovnen i 10-12 minutter. Afkøles på en rist under et viskestykke.

Pyntes med chokoladeglasur.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker