Farinbiskuitter

Farinbiskuitter
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

Biskvi
1,25 dl Dansukker Brun Farin
200 g marcipan
1 æggehvide

Bland brun farin og marcipan til en blød masse. Tilsæt æggehviden, lidt ad gangen. Rul til små kugler, dyp dem i mandelflager, og tryk dem flade. Bages ved 190 °C i ca. 14 minutter.

Lakridsmåtte
1 dl Dansukker Sukker
4 spsk. fløde
1 vaniljestang
8 g smør
2 knsp. lakridspulver

Varm fløden i mikrobølgeovn sammen med vaniljefrøene. Smelt sukkeret i en kasserolle, til det er blevet gyldenbrunt. Kom forsigtigt den varme fløde ned i sukkeret under omrøring. Tag kasserollen af varmen, og tilsæt smørret. Sæt tilbage på pladen, og varm op, til du kan lave en kugletest, hvor karamellen bliver fast. Rør til sidst lakridspulveret i, og bland karamellen. Lad gerne stå til dagen efter - eller mindst to timer ved stuetemperatur.


Multebærfløde
1 dl multebær
1 dl Dansukker Syltesukker
2 dl flødeskum
Kog syltetøjet, og rør det ned i flødeskummet, når det er afkølet.


Samling
Rul lakridsmåtten ud, og skær ud i kvadrater, lige så store som biskuit-bundene. Læg farinbiskuitterne sammen to og to med lakridsen imellem. Dyp halvdelen af kagen i smeltet mørk chokolade. Sprøjt en lille klat multebærflødeskum på hver kage, og pynt med lidt høvlet lakridsslik
og multebær.

Opskrift Lina Olsén