Crème brûlée med rålakrids

4-6 personer
En crème brûlée går du aldrig galt i byen med. Og hvis du laver den med rålakrids, som jeg gør her, giver du den bløde creme et spark, som klæder den fabelagtigt. Jeg bruger lakridspulver fra Mill & Mortar. Den groftmalede lakrids kommer fra Calabrien og har en helt særegen smag og fylde.
Crème brûlée med rålakrids
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  • 5 dl piskefløde (500 g)
  • ½ stang vanilje
  • 35 g æg (1 lille æg)
  • 65 g æggeblommer (ca. 4 stk.)
  • 90 g sukker
  • 1 tsk italiensk rålakridspulver pr. form
  • 80 g rørsukker

Forvarm ovnen til 120°.
Kom fløden i en tykbundet gryde over middelvarme. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom korn og stang i fløden. Bring fløden i kog, fjern gryden fra varmen, læg låg på, og lad den trække i 10 minutter. Pisk æg, æggeblommer og sukker sammen i en skål. Tilsæt den varme fløde lidt ad gangen og under piskning. Hæld æggemassen igennem en fin sigte over i en skål eller kande.
Sæt 4 eller 6 ovnfaste portionsskåle i en lille bradepande. Stil bradepanden på en bageplade. Fordel cremen i skålene. Drys 1 tsk rålakridspulver ud over hver portion. Sæt pladen midt i ovnen, og hæld kogende vand i bradepanden, så skålenes kanter er dækkede af vand. Bag cremerne i ca. 1 time og 15 minutter, afhængig af størrelsen af skålene. Afkøl dem på en bagerist.
Dæk skålene med creme til med husholdningsfilm, og stil dem i køleskabet i minimum 4 timer og gerne natten over.
Drys rørsukker på overfladen umiddelbart inden servering, og karamelliser sukkeret med en bunsenbrænder eller under en meget varm ovngrill. Det skal gå stærkt, så cremen stadig er kold under karamellaget.

Opskrift Morten Heiberg