Citrontærte

Ca. 10 stykker 2 timer
Citrontærte
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Mørdej

    • 150 g smør, stuetemperatur
    • 5 dl hvedemel
    • 1 1/2 dl Dansukker Florsukker
    • 1 æg

    Citroncreme

    • 1 dl Dansukker Bagesukker
    • 1 1/2 dl piskefløde
    • 2 æg
    • skal og saft af 3 citroner, gerne usprøjtede
    • 1 tsk. majsstivelse

    Varmpisket marengs

    • 3 æggehvider
    • 2 dl Dansukker Bagesukker

    Forbered mørdejen. Skær smørret i små tern, og læg det i en foodprocessor sammen med resten af ingredienserne. Kør hurtigt det hele sammen til en dej. Pak dejen ind i plastikfilm, og stil den i køleskabet i 30 minutter.

    Stil ovnen på 150 grader.

    Rul dejen ud til et rektangel på et meldrysset stykke bagepapir i ca. 1/2 cm tykkelse. Vend tærtedejen over i en aflang form, cirka 13 x 36 cm. Prik huller i bunden med en gaffel.

    Bages nederst i ovnen i ca. 10 minutter.

    Bland alle ingredienserne til citroncremen i en skål. Pisk dem sammen. Hæld citroncremen i formen, og bag kagen i den nederste del af ovnen i ca. 35-40 minutter. Lad dem køle af.

    Forbered den varmpiskede marengs. Hæld æggehviderne og sukkeret i en tør og ren skål. Pisk massen over et vandbad, og lad temperaturen stige til 50-65 °C. Pisk hele tiden.

    Føl på marengsblandingen med fingrene. Alle sukkerkrystaller skal være opløst. Hæld blandingen i en anden skål, og pisk marengsmassen op, til den er afkølet og luftig.

    Fyld marengsen i en sprøjtepose med valgfri tylle, og sprøjt den på tærten. Brænd marengsen med en gasbrænder, og server tærten.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker