Churros med chokoladesauce

Vi har lavet en juleudgave af de lækre Churros. For at gøre vores Churros mere julet (end hvad de allerede er med kanelsukker), kom vi både revet marcipan og appelsin skal i dejen, det kan godt undværes, hvis man helst bare vil have den ”rene” churro smag, men altså vi synes slet ikke det gør dem dårligere. Til de lækre luftige churros lavede vi en lækker chokoladesauce, som man kan dyppe i, hvis man har lyst.
- Opskrift af TWINFOOD

15-20 stk.

Vurdering (16 stk)

Ingredienser

2,5 dl vand
30 g smør
1 tsk vaniljepulver
1/2 tsk salt
1 spsk Dansukker Bagesukker
50 g revet marcipan
skal fra 1 appelsin
190 g hvedemel
1 æg

fritureolie til stegning

sukker og kanel til topping

Instruktioner

1. Put vand, smør, vaniljepulver, salt, sukker, revet marcipan og appelsinskal i en gryde og lad smørret smelte under svag varme.

2. Når smørret er smeltet og alle ingredienserne er godt blandet skal melet tilsættes (lad stadig gryden være ved svag varme).

3. Rør melet godt med massen, hvor den til sidst vil blive til en klump a la en melbolle.

4. Tag gryden af varmen og lad massen køle ned under omrøring – det er vigtigt at massen bliver kølet ordentligt ned, så man ikke ender med scramble eggs. Dejen kan afkøles hurtigere ved at putte den i en anden skål.

5. Slå ægget ud i den afkølede masse og bland det godt – det kan se lidt sjovt ud i starten, men det vil blive bedre, når der røres – fortsæt indtil ægget er godt blandet og massen er ensartet.

6. Hæld olie i en gryde og varm den op – vi havde vores på niveau 7 ud af 9 hele tiden. Det er vigtigt at olien er varm nok, inden dejen puttes i og det kan testes med en lille klump dej, der skal flyde rundt i overfladen. Hvis den falder til bunden er olien ikke varm nok endnu.

7. Lav en skål klar med kanelsukker (sukker blandet med kanel), som churros skal vendes i efter stegning.

8. Tag dejen i en pose med en tyl i enden og sprøjt forsigtig lange “pølser” ud i olien – vi brugte en saks til at klippe dejen over med, men pas på den meget varme olie.

9. Vi lavede 4-5 stk. af gangen i vores mellem gryde og de var 8-10 cm. lange – fortsæt indtil der ikke er mere dej.

10. Lad de færdige churros dryppe af på et stykke køkkenrulle og vend dem herefter i kanelsukkeret inden de er klar til servering.

11. Hvis man ikke får spist alle churros kan de varmes op i ovnen igen, men vi vil anbefale at spise dem nylavet.

Chokoladesauce
3/4 dl mælk
100 g mørk chokolade, hakket

Varm mælken og hæld den herefter ud over den hakkede chokolade.

Lad den varme mælk smelte chokoladen og rør indtil al chokoladen er smeltet.

Servér chokoladesaucen til de friske churros.

Opskrift TWINFOOD

TWINFOOD blog

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.