Chokoladetærte - Opskrifter

Chokoladetærte

10-12 portioner
Chokoladetærte
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

Dej
200 g smør eller margarine
1 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
4 1/2 dl hvedemel
50 g kakao

Fyld
100 g mørk chokolade af god kvalitet
1 1/2 dl piskefløde
1 1/2 dl mælk
1 1/4 dl Dansukker Flormelis
1 spsk. kakao
2 spsk. vaniljesukker
3 spsk. hvedemel
3 æggeblommer

Glasur
1 dl Dansukker Lys Sirup
75 g mørk chokolade af god kvalitet
2 tsk. smør eller margarine

Tilbehør
2-3 dl piskefløde
250 g hindbær
2-3 spsk. Dansukker Flormelis

Tærten skal bages, dagen før den spises, for at få den rette smag og konsistens. 

Rør alle ingredienserne til dejen godt sammen. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskabet i mindst 1 time. Del dejen i tre lige store dele, som rulles ud til runde kager på ca. 25 cm i diameter. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem midt i ovnen ved 175 °C i ca. 12 minutter. Lad dem køle af på riste. Bræk chokoladen til fyldet i små stykker, og kom dem i en gryde sammen med de øvrige ingredienser. Lad det simre under omrøring, til det er blevet en creme. Lad det køle af. Fordel fyldet ud på to af bundene, og læg tærten sammen. Bræk chokoladen til glasuren i små stykker, og kom dem sammen med sirup og fedtstof i en gryde, og lad det koge op. Kom den varme glasur over tærten. Pisk fløden til et fast skum. Mos hindbærrene, og tilsæt flormelis. Server fløden og hindbærsaucen til tærten.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;