Chokoladetærte

10-12 portioner

Vurdering (8 stk)

Ingredienser

Dej
200 g smør eller margarine
1 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
4 1/2 dl hvedemel
50 g kakao

Fyld
100 g mørk chokolade af god kvalitet
1 1/2 dl piskefløde
1 1/2 dl mælk
1 1/4 dl Dansukker Flormelis
1 spsk. kakao
2 spsk. vaniljesukker
3 spsk. hvedemel
3 æggeblommer

Glasur
1 dl Dansukker Lys Sirup
75 g mørk chokolade af god kvalitet
2 tsk. smør eller margarine

Tilbehør
2-3 dl piskefløde
250 g hindbær
2-3 spsk. Dansukker Flormelis

Instruktioner

Tærten skal bages, dagen før den spises, for at få den rette smag og konsistens. 

Rør alle ingredienserne til dejen godt sammen. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskabet i mindst 1 time. Del dejen i tre lige store dele, som rulles ud til runde kager på ca. 25 cm i diameter. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem midt i ovnen ved 175 °C i ca. 12 minutter. Lad dem køle af på riste. Bræk chokoladen til fyldet i små stykker, og kom dem i en gryde sammen med de øvrige ingredienser. Lad det simre under omrøring, til det er blevet en creme. Lad det køle af. Fordel fyldet ud på to af bundene, og læg tærten sammen. Bræk chokoladen til glasuren i små stykker, og kom dem sammen med sirup og fedtstof i en gryde, og lad det koge op. Kom den varme glasur over tærten. Pisk fløden til et fast skum. Mos hindbærrene, og tilsæt flormelis. Server fløden og hindbærsaucen til tærten.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Blåbær – det bedste bær i skoven

Blåbær er nok det bedste bær i skoven. Blåbærsæsonen plejer at komme rigtigt i gang i juli og kan strække sig et stykke ind i efteråret. Brug de blåbær, du kan finde i skoven, til at bage tærter, lave syltetøj og kompot.

Syltning og saft

At lave sit eget syltetøj og sin egen saft er både enkelt og lækkert. Sukkeret fremhæver smagen af de bær og frugter, du bruger, og giver dit mesterværk længere holdbarhed.

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.