Chokoladetærte

10-12 portioner

Vurdering (1 st)

Ingredienser

Dej
200 g smør eller margarine
1 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
4 1/2 dl hvedemel
50 g kakao

Fyld
100 g mørk chokolade af god kvalitet
1 1/2 dl piskefløde
1 1/2 dl mælk
1 1/4 dl Dansukker Flormelis
1 spsk. kakao
2 spsk. vaniljesukker
3 spsk. hvedemel
3 æggeblommer

Glasur
1 dl Dansukker Lys Sirup
75 g mørk chokolade af god kvalitet
2 tsk. smør eller margarine

Tilbehør
2-3 dl piskefløde
250 g hindbær
2-3 spsk. Dansukker Flormelis

Instruktioner

Tærten skal bages, dagen før den spises, for at få den rette smag og konsistens. 

Rør alle ingredienserne til dejen godt sammen. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskabet i mindst 1 time. Del dejen i tre lige store dele, som rulles ud til runde kager på ca. 25 cm i diameter. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem midt i ovnen ved 175 °C i ca. 12 minutter. Lad dem køle af på riste. Bræk chokoladen til fyldet i små stykker, og kom dem i en gryde sammen med de øvrige ingredienser. Lad det simre under omrøring, til det er blevet en creme. Lad det køle af. Fordel fyldet ud på to af bundene, og læg tærten sammen. Bræk chokoladen til glasuren i små stykker, og kom dem sammen med sirup og fedtstof i en gryde, og lad det koge op. Kom den varme glasur over tærten. Pisk fløden til et fast skum. Mos hindbærrene, og tilsæt flormelis. Server fløden og hindbærsaucen til tærten.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.