Chokolade-pavlova med appelsinsalat og råcreme

6-8 portioner

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

5 æggehvider
1 3/4 dl Dansukker Sukker
2 1/4 dl Dansukker Flormelis
3 spsk. kakao
2 spsk. vaniljesukker
3 spsk. Maizena

Appelsinsalat
1 dl Dansukker Lys Sirup
3 knsp. stødt kanel
2 blodappelsiner
2 appelsiner
2 klementiner
Saften fra 1 lime

Råcreme
2 pasteuriserede æggeblommer
1/2 dl Dansukker Flormelis
1 1/2 dl piskefløde
1 spsk. Cointreau, Grand Marnier eller Southern Comfort

Instruktioner

Pisk først æggehviderne til fast skum, tilsæt derefter sukker, og fortsæt med at piske, til massen er blank og smidig. Bland flormelis, kakao, vaniljesukker og maizena, og sigt blandingen i marengsmassen. Fortsæt med at piske i ca. 5 minutter, til massen er helt blank. Sprøjt, eller form ringe af marengsmassen på en bageplade med smurt og meldrysset bagepapir. Bages midt i ovnen ved 110 °C i ca. 45 minutter.

Bland sirup og kanel i en skål. Skræl appelsinerne, skær dem i tynde, halve skiver, læg dem i skålen, og bland det hele godt. Stil blandingen koldt i mindst 1 time, så appelsinskiverne marineres.

Pisk de pasteuriserede æggeblommer og flormelis, til det er luftigt. Pisk fløden, til den er fast, og vend den i æggeblandingen. Tilsæt likøren.

Anret pavlovaerne på små tallerkener sammen med salaten og cremen, og server.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.