Chokolade-mokkakage

ca. 16 stykker

Vurdering (13 stk)

Ingredienser

6 æggehvider (2 dl)
3 1/2 dl Dansukker Sukker

Creme
1 1/2 spsk. stærk, kold kaffe
250 g smør eller margarine
3/4 dl Dansukker Flormelis
1 spsk. kakao
3 æggeblommer (pasteuriserede)

Pynt
Mandelflager
Dansukker Flormelis eller kakao

Instruktioner

Tegn på bagepapir tre cirkler med en diameter på 22 cm. Smør papiret, og drys mel inden for cirklerne. Stil ovnen på 125 °C.

Pisk æggehvider og sukker i en skål over vandbad, til marengsen er tyk og fast. Bred marengsen ud i cirklerne på bagepapiret.

Sæt alle tre plader i ovnen på én gang, men lad dem bytte plads ind imellem. Samlet bagetid: ca. 1¾ time. Bundene løsnes fra bagepapiret.

Rør smør med flormelis, til det er luftigt. Tilsæt æggeblommerne én ad gangen under omrøring. Til sidst røres kakao og kaffen i.

Læg bundene sammen med creme imellem. Fordel cremen på kagens sider. Tryk derefter mandelflagerne fast på siderne. Sprøjt til sidst et flot mønster oven på chokolade-mokkakagen. Drysses med lidt sigtet flormelis eller kakao.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.