Chokolade- og havrekager med jordnøddefrosting

ca. 16 stk.
Chokolade- og havrekager med jordnøddefrosting
Bedømmelse: (23vurderinger)

Ingredienser

Kager
3 1/2 dl mel
4 spsk. kakao
225 g blødt smør
4 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 store æg
2 tsk. vaniljesukker
50 g hakket mørk chokolade
1 tsk. bagepulver
1 1/4 tsk. flagesalt
5 1/2 dl havregryn

Jordnøddesmør-frosting
2 spsk. blødt smør
2 dl Dansukker Flormelis
1 dl creamy naturel jordnøddesmør
3 spsk. mælk
1/2 tsk. flagesalt

Sæt ovnen på 175 °C.

Rør mel og kakao sammen i en skål, og stil den til side.

Pisk smør og muscovadosukker, så det bliver lyst og cremet.

Tilsæt æg, vaniljesukker, bagepulver og salt. Bland godt.

Rør havregryn, mel, kakaoblanding og hakket chokolade i blandingen.

Rul små boller på 2-3 cm i diameter, og læg dem på en plade med bagepapir. Tryk dem lidt med fingrene eller håndfladen.

Bages i 10-12 minutter. Lad dem køle helt af.

Lav frostingen ved at tilsætte blødt smør, flormelis, mælk og salt i en skål. Pisk det hele sammen, så frostingen bliver let og cremet.

Kom ca. 1 tsk. frosting på midten af en kage, og anbring den anden kage ovenpå. Tryk kagerne forsigtigt sammen, så fyldet kigger ud ved kanten.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker