Ingredienser
50 g smør
5 dl mælk
1 tsk. havsalt
1/2 tsk. vaniljepulver
3 tsk. vaniljesukker
4 dl Dansukker Flormelis
1 1/2 dl hvedemel
2 hele æg
2 æggeblommer
3 spsk. mørk rom
1 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
Revet skal fra 1 usprøjtet appelsin
25 g smør og 25 g bivoks til formene (bivoks fås f.eks. på urtegaarden.dk)
Instruktioner
Dag 1
Bland smør, mælk og salt i en kasserolle. Tilsæt vaniljepulver og vaniljesukker. Varm op til det næsten koger. Tag kasserollen af pladen, og lad blandingen afkøle.
Sigt flormelis og mel af i en skål.
Rør æg og æggeblommer forsigtigt sammen med en gaffel. Bland æggene ned i mel- og sukkerblandingen, og rør mælkeblandingen i lidt ad gangen. Er der lidt klumpet, kan blandingen sies.
Tilsæt rom, muscovadorørsukker og appelsinskal, og rør det sammen.
Dæk skålen med plastfolie, og stil den i køleskab i mindst et døgn.
Dag 2
Sæt ovnen på 250 °C.
Smelt smør og bivoks til formene i en kasserolle ved svag varme. Varm formene lidt i ovnen, ellers kommer der for meget bivoks på kanterne. Fyld den første form med bivoksblandingen. Sørg for at hele formen er dækket. Hæld derefter over i næste form og næste igen. Stil formene med bunden i vejret, og lad dem dryppe lidt af. Stil dem til afkøling i køleskabet i ca. 10 minutter.
Tag dejen ud af køleskabet, og hæld op i formene. Lad der være ca. 5 mm til kanten.
Sæt pladen i ovnen, og sænk temperaturen til 175 °C.
Bages i 60-90 minutter. Tag en kage ud af ovnen, og løsn den fra formen. Kagen skal være brun på ydersiden, men lidt cremet i midten. Tag kagerne ud af ovnen, og løsn dem fra formen. Opbevar dem luftigt, så den sprøde yderside ikke ødelægges.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Få mere smag med sukker i det salte køkken
Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.
Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!
Sprøde og lækre vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.
Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Dejlig chokolade
Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.