Bulgur med bacon og tranebær

4 portioner
Bulgur med bacon og  tranebær
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

3 dl vand
1 grøntsags bouillonterning
1 1/2 dl hel bulgur
1 pk. bacon i tern
4 skiver bacon
1 lille rødløg
1 lille gul peber
1 dl hakket persille
rød mangold
1/2 dl pinjekerner
1/2 dl tørrede tranebær

Dressing
1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1/2 dl balsamicovineddike
1/2 dl olivenolie
2 tsk. sambal oelek

Hæld vandet i en gryde. Læg bouillonterningen i vandet, og lad det koge op. Hæld bulguren i, og lad den simre under låg i 12 minutter. Tag gryden af varmen, og lad det stå i 10 minutter.

Steg baconterningerne, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Halver baconskiverne, og steg dem sprøde. Læg dem på et stykke køkkenrulle. Pil løgene, og skær dem i tern. Skyl den gule peber, og skær den i tern. Bland bulguren med baconterninger, løg, peber og persille.

Læg lidt salatblade på fire tallerkener. Fordel bulgurblandingen på salaten, og pynt med de 8 skiver bacon. Rist pinjekernerne på en tør stegepande. Drys pinjekerner og tranebær over salaten.

Bland alle ingredienserne til dressingen, og dryp lidt af den hen over salaten. Server resten af dressingen til.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker