Brunkagegrissini

ca. 30 stk.
Brunkagegrissini
Bedømmelse: (4vurderinger)

Ingredienser

25 g gær
1 1/4 dl lunkent vand
1 dl Dansukker Brun Farin
1 knsp. salt
1 spsk. brunkagekrydderi
50 g blødt smør eller margarine
5 dl hvedemel

Smuldr gæren i en skål. Tilsæt vand og rør, indtil gæren er opløst. Sukker, salt, krydderier og fedtstof tilsættes. Arbejd melet ind i dejen, indtil den slipper skålen. Lad dejen hæve under et klæde i 40 minutter. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den, til den er smidig. Rul dejen ud til en firkant på ca. 20 x 50 cm. Skær strimler på ca. 1 ½ cm i bredden, og vrid dem til spiraler. Læg dem på en plade med bagepapir. Bages midt i ovnen ved 175 °C i ca. 15 minutter. Nu har du to alternativer, enten spiser du dem nybagte, gerne til en kop varm chokolade, eller også sænker du ovntemperaturen til 100 °C og lader pindene bage i yderligere to timer, hvis du ønsker hårde, tørre grissini.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker