Ingredienser
50 g gær
4 dl lunken mælk
100 g flydende margarine
1 dl kvark
1 æg
1/2 tsk salt
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk kardemomme
ca. 12 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
Pensling
æg
Fyld til Æbleboller
ca. 100 g æblestykker
1 spsk. kanel
100 g Odense Ren Rå
Fyld til Marcipanboller
75 g Dansukker Flormelis
75 g Odense Ren Rå
75 g margarine
Fyld til Smørcremeboller
100 g margarine
100 g Dansukker Flormelis
Instruktioner
En portion bolledej, en rulle marcipan, flødeskum eller creme, en god glasur og måske lidt syltetøj. Det er hvad du skal bruge for at lave verdens skønneste fyldte boller fx til fastelavn.
Smuldr gæren i en skål. Tilsæt mælk, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt æg, kvark, margarine, sukker, salt og kardemomme.
Bland bagepulveret og halvdelen af melet, og bland det i dejen. Tilsæt gradvis mere mel, til dejen slipper skålens kanter. Lad den hæve under et viskestykke i 30 minutter.
(Er du til den nemme løsning, kan du anvende Amo Chokoladeboller eller Teboller som grunddej for de søde og lækre boller.)
Bland ingredienserne til fyldet. Prøv fx:
• Æbleboller:
Bland ca. 100 g æblestykker med 1 spsk. kanel og 100 g revet Odense Ren Rå.
• Marcipanboller:
Rør 75 g Flormelis med 75 g revet Odense Ren Rå. Ælt blandingen sammen med 75 g margarine.
• Smørcremeboller:
Rør 100 g margarine med 100 g Flormelis.
Rul dejen ud til en tynd plade, som skæres i 25 firkanter. Læg en skefuld fyld på hver firkant. Fold hjørnerne omkring fyldet, og læg bollerne på bageplader med sammenføjningen nedad. Lad dem hæve under et viskestykke i 30 minutter. Tænd for ovnen på 225-250°.
Pensl bollerne med æg. Boller bagt med fyld bages midt i ovnen i 10-12 minutter. Afkøles på en rist under et viskestykke.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Få mere smag med sukker i det salte køkken
Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.
Påskelækkerier
Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.
Sprøde og lækre vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.
Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Dejlig chokolade
Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.