Birkesknækbrød

ca. 20 stk.
Birkesknækbrød
Bedømmelse: ( 0 vurderinger)

Ingredienser

25 g gær
3 1/2 dl lunkent vand
2 dl blandede frø og/eller kerner efter eget valg
1 spsk. hel kommen
1/2 tsk. salt
2 spsk. Dansukker Brun Farin
2 dl rugsigtemel
Ca. 4 dl hvedemel
Birkes


Smuldr gæren i en skål. Tilsæt vand, og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt frø og/eller kerner, salt og farin. Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil du har en ret fast dej. Lad dejen hæve under et klæde i 1 time. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 20 stykker. Rul stykkerne ud i ca. 2-3 mm tykkelse. Drys med birkes, og tryk dem fast i dejen ved hjælp af en mønstret kagerulle. Bages midt i ovnen ved 250 °C, til de har fået farve, ca. 8 minutter. Lad knækbrødene køle af på en rist. Opbevares tørt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker