Appelsinkage med fyld af appelsincurd

Appelsinkage med fyld af appelsincurd
Bedømmelse: (1vurderinger)

Ingredienser

Kage
225 g smør eller margarine
2 1/4 dl Dansukker Sukker
5 æg
4 dl hvedemel
3 spsk. kakao
2 tsk. bagepulver
1 spsk. revet skal af en økologisk appelsin

Til formen
1 dl mandelsplitter

Fyld
1 dl friskpresset appelsinsaft
2 pasteuriserede æggeblommer
2 dl Dansukker Syltesukker
100 g smør

Pynt
Dansukker Flormelis

Begynd med appelsincurden. Bland pasteuriserede æggeblommer, syltesukker og appelsinsaft i en tykbundet gryde. Sæt gryden på pladen, og pisk, til det begynder at tykne. Tilsæt smørret i små klumper under fortsat piskning. Tag gryden af kogepladen. Sigt appelsincurden, og lad den køle af.

Smør en rund form, ca. 24 cm i diameter. Fordel mandelsplitterne i formen.

Put fedtstof og sukker i en skål, og pisk blandingen let og luftig med en elpisker. Tilsæt æggene et ad gangen under fortsat piskning. Bland hvedemel, kakao og bagepulver, og bland det i dejen sammen med appelsinskallen. Hæl dejen i formen, og bag kagen midt i ovnen ved 175 °C i ca. 50 minutter. Kontroller, om kagen er færdigbagt, ved at stikke forsigtigt i den med en træpind. Lad kagen afkøle i formen. Del kagen i to bunde, og fordel appelsincurden på den ene. Læg den anden på som låg, og lad kagen trække i mindst en time inden servering.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker