125 g mørk chokolade +
125 g mørk chokolade
100 g usaltet smør
5 knuste digestivekiks
3 1/2 dl hvedemel
4 dl Dansukker Rørsukker
1 tsk natron
3 dl ymer
4 æg
100 g valnøddekerner
Til formen
smør
rasp
Pynt
Dansukker Flormelis
1. Tænd for ovnen på 175°. Smør en stor, rund kageform, og drys den med rasp.
2. Smelt smørret i en kasserolle. Tilsæt de knuste kiks, og lad det køle af.
3. Smelt 125 g mørk chokolade under omrøring i en kasserolle med 2 spsk vand.
4. Hak de resterende 125 g mørk chokolade sammen med valnødderne.
5. Bland rørsukker, natron, mel, ymer, æg og den smeltede chokolade i en skål, og pisk, til konsistensen er jævn.
6. Bland valnødder, chokoladestykker og kiks.
7. Hæld dejen i formen, og tilsæt kikseblandingen, som synker ned i dejen.
8. Bag den amerikanske chokoladekage midt i ovnen i ca. 50 minutter. Strøs med flormelis inden servering. Kan også serveres med
lidt flødeskum eller creme fraiche og lidt friske bær.
Opskriften er udarbejdet af