Æske af brunkage

Æske af brunkage
Bedømmelse: (6vurderinger)

Ingredienser

Hyggelig gave. Fyld den med slik, hjemmelavet eller købt, eller med dine yndlingsjulekager, f.eks. brunkagebiscotti.

Brug en hjemmelavet eller købt brunkagedej.

Rul brunkagedejen ud i en tykkelse på ca. 4 mm. Brug en springform. Skær to cirkler ud i samme størrelse som formen, og læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 190 °C i ca. 10 minutter. Lad dem køle af.

Mål omkredsen på formen. Del det pågældende mål med to, og skær to dejstrimler ud i den ønskede højde. Læg strimlerne på en bageplade med bagepapir, og skær et håndtag ud til låget, som lægges på samme plade. Bages.

Læg strimlerne rundt om springformen, så snart de er taget ud af ovnen. BEMÆRK: De er meget varme, så pas på hænderne - brug grillhandsker. Hold begge strimler fast omkring formen, indtil de er kølet af. Sæt strimlerne sammen med glasur, og lad den stivne. Sæt derefter den nu runde kant på en af pladerne fast med glasur, og lad den stivne. Fastgør håndtaget med glasur på den anden runde kage. Pynt æsken med glasur. Fyld æsken.

 

Se film: Sådan laver du glasur

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker