Æble-blommemarmelade

2 glas 40 minutter
Æbler og blommer klæder hinanden, ikke mindst i en marmelade. Vores lækre æble-blommemarmelade får en smuk farve og er rigtig god på ostemaden.
Æble-blommemarmelade
Bedømmelse: (59vurderinger)

Ingredienser

  • 400 g blommer
  • 400 g æbler
  • 1 1/2 dl vand
  • 1/2 citron, saft af
  • 400 g Dansukker Syltesukker

Skold, flå og udsten blommerne. Skær dem i mindre stykker. Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i både. Vend blommer, æbler, vand og citron sammen i en gryde, og lad det simre under låg i 5-10 minutter.

Tilsæt syltesukker, og kog i yderligere 2 minutter.

Tag gryden af varmen, skum af og blend marmeladen hurtigt.

Hæld marmeladen på varme, skoldede glas. Luk glassene og opbevar dem i køleskabet.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker