Adventsboller

Adventsboller

20-25 stk.
Adventsboller med æble og vanilje smager fantastisk, oplagt til julekaffen.
Adventsboller
Bedømmelse: (154vurderinger)

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 75 g smør eller margarine
  • 3 dl mælk
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 dl Dansukker Sukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 æg
  • 9 dl hvedemel

Fyld

  • 75 g smør eller margarine
  • 2 dl Dansukker Flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 revet æble

Pensling

  • Æggeblomme
  • Hakkede mandler/nødder

Pynt

  • Dansukker Flormelis

Gæren smuldres i en skål. Smelt fedtstoffet i en kasserolle. Tilsæt mælken, og varm op til 37°. Hæld det over gæren, og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt salt, sukker, kardemomme og æg. Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen. Lad dejen hæve under et klæde i 20 minutter.

Bland fedtstof, flormelis og vaniljesukker til fyldet. Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt den, indtil den er smidig. Rul dejen ud i en rektangulær flade på ca. 30 x 50 cm. Læg fyldet ovenpå. Strø det revne æble ud over. Rul dejen sammen til en rulle. Skær ud i små stykker, som placeres på en bageplade med bagepapir. Lad dejen hæve under et klæde i 20 minutter. Pensl med æggeblomme. Strø mandelspåner ud over. Bages midt i ovnen ved 175° i ca. 20 minutter. Lad bollerne køle af på en rist under et klæde. Drys flormelis over bollerne inden servering.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;