Om sukker

Om sukker

Sødt fra naturen

Sukker udvindes af sukkerroer på vores breddegrader. Med sin rene, klare sødme er det en af de mest alsidige ingredienser, du kan have i dit køkken. Ud over sød smag bidrager sukker med flere forskellige egenskaber i madlavning såsom fremme hævning af brød og boller, forlænge holdbarhed af syltetøj samt sikre blød og cremet konsistens af is.

Mere end bare sødme

Sød som sukker, plejer man jo at sige, og der er ingen tvivl om, at sukker giver sødme. Men ud over den rene, klare sødme har sukker helt naturligt også en række andre egenskaber, som du har glæde af i køkkenet.

Bæredygtig dyrkning og produktion

Sukkerroer er en miljøvenlig afgrøde. Under sukkerudvindingen genbruges vandet i roerne, og det der er tilbage af roen bliver til dyrefoder eller anvendes til Biogas. Vores Fairtrade-certificerede rørsukkerprodukter kommer fra Sydamerika og Afrika.

Sukker og sundhed

I Norden har sukkerforbruget ligget på et stort set uændret niveau i de sidste 50 år. Interessen for sundhedsspørgsmål er stor, og vi har her samlet videnskabeligt understøttede fakta om sukker og sundhed.

Dansukkers verden

Dansukker er varemærket for dig, der sætter pris på den gode smag i hverdagen. Hvad enten det er til brød, kager, syltetøj eller som ekstra krydderi til aftensmaden.

Sødt gennem tiderne

Den søde smag er noget, som folk altid har efterstræbt. Der findes 15.000 år gamle hulemalerier, som viser, hvordan man indsamler vildhonning. 

Opdag sukkerets store smagsverden

Vi har udarbejdet en guide for de af vores produkter, som har en karakte­ ristisk smag ud over den rene søde smag. Guiden viser sukkerets smags­intensitet og smagstype. Dermed bli­ver det lettere for dig at vælge mellem vores sukkerprodukter og få inspira­tion til nye smagskombinationer, både når du bager og laver mad.

Dansukker Kundeforum

Har du spørgsmål om sukker og vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkerets funktionelle egenskaber

Sukker findes i dag i mange forskellige varianter og kan derfor bruges i mange forskellige levnedsmidler. Sukker har en række unikke egenskaber, som hver for sig eller i kombination gør det til en vigtig ingrediens i det moderne køkken. Uden sukker ville marmeladen hurtigt mugne, isen ville krystallisere, og brødet ville blive tørt og kedeligt.