Om sukker

Sødt fra naturen

Sukker udvindes af sukkerroer på vores breddegrader. Med sin rene, klare sødme er det en af de mest alsidige ingredienser, du kan have i dit køkken. Ud over sød smag bidrager sukker med flere forskellige egenskaber i madlavning såsom fremme hævning af brød og boller, forlænge holdbarhed af syltetøj samt sikre blød og cremet konsistens af is.

Læs mere »

Bæredygtig dyrkning og produktion

Sukkerroer er en miljøvenlig afgrøde. Under sukkerudvindingen genbruges vandet i roerne, og restprodukter som roeaffald og melasse bliver til værdifuldt dyrefoder. Vores Fairtrade-certificerede rørsukkerprodukter kommer fra Centralamerika og Afrika.

Læs mere »

Mere end bare sødme

Sød som sukker, plejer man jo at sige, og der er ingen tvivl om, at sukker giver sødme. Men ud over den rene, klare sødme har sukker helt naturligt også en række andre egenskaber, som du har glæde af i køkkenet.

Læs mere »

Sukker og sundhed

I Norden har sukkerforbruget ligget på et stort set uændret niveau i de sidste 50 år. Interessen for sundhedsspørgsmål er stor, og vi har her samlet videnskabeligt understøttede fakta om sukker og sundhed.

Læs mere »

Dansukkers verden

Dansukker er varemærket for dig, der sætter pris på den gode smag i hverdagen. Hvad enten det er til brød, kager, syltetøj eller som ekstra krydderi til aftensmaden.

Læs mere »

Sødt gennem tiderne

Den søde smag er noget, som folk altid har efterstræbt. Der findes 15.000 år gamle hulemalerier, som viser, hvordan man indsamler vildhonning. Selv fremstillingen af sukker fra sukkerrør har en lang historie, men det var først i 1800-tallet, at vi begyndte at udvinde sukker fra sukkerroer.

Læs mere »