Tips - Dansukker

Tips


Et koldt tip

Hvis du vil have saftevand med på picnic, kan du i stedet for vand bruge isterninger. De tør op i flasken, så saftevandet er koldt og dejligt, når det er tid til at spise og drikke. Desuden hjælper det at opbevare det køligt i kurven.


Forklæde

Hvis børnene ikke har et forklæde, kan du i en snæver vending brug en plasticpose, hvor du klipper hul til hoved og arme.


Genbrug sirupsflaskerne

• De er perfekte til at nedfryse din hjemmelavede saft, men fyld ikke flasken helt op, da væsken udvider sig i fryseren.
• Fyld flasken med sauce eller dressing, perfekt til picnickurven.
• Fyld med syltetøj, så får du din egen fleksible doseringsflaske. Hvis syltetøjet er for tykt, kan du give det en tur i blenderen først.
• Brug flasken som vandflaske til træningen eller som saftflaske til børn – hvepsene kan ikke komme ned i den.
• Brug til dosering af diverse væsker i forbindelse med madlavning.


Glasset bliver lettere at holde på!

Mange små børn har svært ved at holde fast om et glas, og det glider let ud af hænderne på dem, med alt hvad det indebærer af pletter på tøj og møbler. Hvis man kommer et par kraftige elastikker om glasset, bliver det meget lettere at holde på.


Når du sår frø i haven

Når du sår frø i haven, kan frøene sommetider være meget små. Bland dem med sukker, så er det let at se, hvor du har sået. Sukkeret opløses, og frøene bliver til planter.


Rul madpakken ind i et rabarberblad

Rul madpakken eller drikkevarerne ind i et rabarberblad.
Rabarberbladet isolerer og holder madpakken eller drikkevarerne kølige. Desuden behøver man ikke at tage rabarberbladet med hjem, men kan lade det ligge i naturen, hvor det forsvinder af sig selv.


Syltetøj i sirupsflaske

Hvis du laver syltetøj med blande bær og en reduceret mængde sukker på miksede bær, kan du komme syltetøjet på en rengjort sirupsflaske og nemt trykke syltetøjet ud på tykmælk, grød eller is.


Så følger lagkage stykket med!

Sigt et tyndt lag flormelis på det rene tørre lagkagefad, før lagkagen lægges sammen på fadet; Så følger stykkerne fint med, når der skæres kage.


Tærten bliver på kagefadet

Læg en lille klat sirup på kagefadet under tærten,
så skøjter den ikke frem og tilbage, når der skæres.

;