Nyd det hjemmelavede syltetøj

Syltetøj kan nydes i mange former. I en roulade, mellem pandekager, til de nybagte vafler, eller lav en sommeris med syltetøj i. Lad dig inspirere af vores opskrifter.

Herunder finder du opskrifter på Lette sprøde vafler, Hindbær-Jamtini med citron, Lagkage af pandekager - pyntet med bær, Yoghurtis, Roulade, grundopskrift, Syltetøjskager og Små søde pandekager.


Lette sprøde vafler

Lette sprøde vafler

ca. 10 stk. 30 minutter
Ingredienser

100 g smør eller margarine
2 1/2 dl vand
3 1/2 dl hvedemel
1 tsk vaniljesukker
1 spsk Dansukker Rørsukker
2 dl mælk
2 tsk bagepulver

Se opskrift på syltetøj »


Smelt fedtstoffet, og lad det afkøle.
Rør de øvrige ingredienser sammen til en jævn blanding. Tilsæt det afkølede fedtstof.
Bag vaflerne gyldne i et smurt vaffeljern.

Serveres med syltetøj og piskefløde, cremefraiche eller is.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Hindbær-Jamtini med citron

Hindbær-Jamtini med citron

4 cocktails 15 minutter
Ingredienser

2 dl hindbærsyltetøj, se grundopskrift
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
Saft af 1 citron
1 dl vand
1 dl tranebærjuice
Isterninger
Top op med sodavand
Citronmelisse
Limeskiver


Bland alle ingredienserne i en kande, og rør, indtil det hele er opløst.
Kom rigelig med isterninger i 4 store glas, og hæld din jamtini i glassene.
Top op med sodavand.
Pynt med citronmelisse og limeskiver.

Tip
Skal det være med alkohol, så tilsæt 4 cl vodka pr. cocktail.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Lagkage af pandekager - pyntet med bær

Lagkage af pandekager - pyntet med bær

4-6 portioner
Ingredienser

Dej
3 dl hvedemel
1 spsk. Dansukker Brun Farin
1/2 tsk. salt
6 dl mælk
3 æg
Smør eller margarine til bagningen

Fyld og pynt
ca. 500 g bær, valgfri sort
syltetøj
ca. 3 dl piskefløde
Dansukker Flormelis


Bland de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt halvdelen af mælken, og rør, til dejen er jævn. Tilsæt æggene og resten af mælken, og pisk, til dejen er blandet.

Opvarm en pandekagepande eller en stegepande. Læg en lille klat smør eller margarine på. Hæld dejen i, og bag.

Tag fine bær til side til pynt. Læg pandekagerne sammen med syltetøj, bær og flødeskum imellem. Pynt med bær, og drys flormelis over.

Se film: Lagkage af pandekager

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Yoghurtis

Yoghurtis

4 personer
Ingredienser

2 pasteuriserede æggeblommer
1/2 dl (30 g) Dansukker Flormelis
1 tsk vaniljesukker
1 dl syltetøj (evt. hindbær)
1 dl piskefløde
2 dl yoghurt


Pisk æggeblommer, vaniljesukker og flormelis. Bland syltetøj i.

Pisk fløden til skum. Rør flødeskum og yoghurt sammen med æggemassen.

Hæld isen i en form og frys den i ca. 4 timer.

Lad isen stå lidt i køleskabet inden servering.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Roulade, grundopskrift

Roulade, grundopskrift

Ingredienser

3 æg
2 dl Dansukker Sukker
2 dl hvedemel
2 tsk. vaniljesukker
1 1/2 tsk. bagepulver
2 spsk. kogende vand


Pisk æg og sukker, til det er hvidt og luftigt. Bland hvedemel, vaniljesukker og bagepulver, og vend denne blanding ned i massen sammen med vandet.

Bages midt i ovnen ved 250 °C i ca. 5 minutter. Læg kagen på et stykke bagepapir, der er drysset med sukker. Fordel syltetøj eller mosede bær ud over kagen. Det bliver ekstra festligt, hvis bærrene blandes med flødeskum. Rul den sammen.

Varianter
Kokosroulade. Erstat melet med 3 dl kokosmel og 3/4 dl kartoffelmel.
Chokoladeroulade. Tilsæt 2 spsk. kakao.
Nødderoulade. Erstat melet med 100 g malede hasselnødder og 2 spsk. kartoffelmel.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Syltetøjskager

Syltetøjskager

Ingredienser

4 1/2 dl hvedemel
1/2 dl Dansukker Sukker eller 1 dl Dansukker Flormelis
200 g smør

syltetøj


Ælt hvedemel, sukker og smør sammen til en dej. Rul små boller af dejen og læg dem i små papirsforme. Lav en lille fordybning i hver bolle og læg lidt syltetøj i hvert hul. Bag dem midt i ovnen ved 175 °C i ca. 10 minutter.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Små søde pandekager

Små søde pandekager

ca. 12 stk.
Ingredienser

1 1/2 dl Dansukker Sukker
4 1/2 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
2 æg
1 1/2 dl mælk

fedtstof til stegning


Bland de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt æg og mælk, og rør dejen smidig.

Steg de små pandekager på en stegepande eller en blinispande.

Dejlige at tage med på udflugt, men de smager også godt derhjemme med lidt syltetøj og flødeskum til.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker