Marie Skogström

Når stjernekokken Marie Skogström selv skal vælge, kommer sæsonens smagsnuancer i fokus. Her byder hun på en vandring gennem årstiderne med smagfulde drikke, syrlige bær og svalende is.

Marie Skogström

Marie Skogström er en fabelagtig konditor, vinder af prisen som årets kvindelige kok, guldvinder i Coupe dessert og vinder af Dessertmästarna 2013. Nu er hun desuden en af Dansukkers gæstekokke.

Maries madrejse begyndte hjemme i Växjö, hvorefter den førte hende videre til Londons stjernerestauranter, inden hun vendte tilbage til Sverige og NK konfektyr. Nu driver hun restauranten Mat & Vin Slottsparken i Malmö. Hun beskriver sig selv som en moderne husmor med en stærk passion for chokolade.

Maries desserter har lækre indslag af syrlige bær og et strejf af lakrids. Hun kombinerer forskellige konsistenser og anvender frugt og bær efter sæson.

I bløde kager foreslår Marie at erstatte dele af sukkeret med Rørsukker eller Mørk Muscovadorørsukker for at få lækre smagsnuancer frem. Desuden bruger hun gerne sukker i flydende form i is og parfait for at mindske dannelsen af iskrystaller.

Foto af Marie: Peter Carlsson

Tyttebær og ostekage i syltetøjsglas

Tyttebær og ostekage i syltetøjsglas

Strawberry fields

Strawberry fields

Lakridsvioldrøm

Lakridsvioldrøm

Efterårstallerken

Efterårstallerken

Is på Rørsukker

Is på Rørsukker

Efterårsdrink

Efterårsdrink